Mi a Hemi-Sync®?


A Hemi-Sync® vagy hemiszferikus szinkronizáció, az agyféltekék szinkronizációja – egy klinikailag és tudományosan igazolt és bizonyított “hang által vezetett” (audio-guidance) technológia, amely több mint 50 éves tudományos kutatáson alapul. Ez a Bob Monroe által kifejlesztett és szabadalmaztatott neurotechnológiai folyamat, mely olyan hangtónusok kombinációit használja, amelyek az agyban agyhullám-szinkronizációt indukálnak, ami a teljes agyi egység állapotát eredményezi, melyben a két agyféltek harmóniában és szinkronicitásban működik együtt.

 

Hosszú idő óta jól ismert tény, hogy az emberi agy két részre vagyis két agyféltekre oszlik.
Metaforikusan szólva, a két agyféltek két különálló információfeldolgozó modulként működik, melyek párhuzamosan, és bizonyos módon egymástól függetlenül dolgozzák  fel az adatokat. A bal agyfélteke az agy logikus és racionális része. A valóság észlelésének módja az agy e részén lineáris. Gyakorlatilag az Ego része, amelyen keresztül érzékeljük, hogy a világ többi részétől jól elkülönülő egyének vagyunk. Míg az agy jobb agyféltekünk az érzelmeknek és intuíciónak ad helyet. A valóság az agy ezen részén holisztikusan érzékelhető.

 

Ez egyben az az egyesítő rész, amellyel érezhetjük és megtapasztalhatjuk, hogy mi mindannyian, mindennel egyek vagyunk. Leggyakrabban az emberek töbsége az agy bal oldalát használva gondolgodik. Amikor a jobb oldali hemiszférát használjuk, elsősorban a baloldali gondolatok és cselekvések fenntartására használjuk. Ezt leszámítvan gyakran teljesen figyelmen kívül hagyjuk.

 

Mi mindenekelőtt egy olyan civilizáció tagjai vagyunk, akiket a bal oldali agy irányít. Egész társadalmi rendszerünk az agy logikai-racionális részére alapul. Hogy jutottunk idáig? Senki sem egészen biztos benne, de az egyik legéletképesebb hipotézis az az, hogy a bal agyfélteke dominanciája az elsődleges szükségleteknek köszönhető, annak érdekében hogy túléljünk egy olyan fizikai világban, melyben sok veszély leselkedik ránk.

 

Viszont az agy érzelmi-intuitív részein keresztül tartani tudjuk a a kapcsolatot a saját Énünkkel, azzal a részünkel, mely kapcsolatban áll mindennel ami létezik. C. G. Jung úgy véli, hogy az Én a létezés központja, egy mindent magába foglaló, ismeretlen, isteni központ, melyet egész életünk során folyamatosan megismerünk és feltárunk.

 

Amit mindenképpen érdemes tudni és megjegyezni az az, hogy minden mentális folyamat, a tanulástól a gondolkodásig és a komplex gondolkodástól a belső inspirációs folyamatokig, mind hatékonyabb ha mindkét agyfélteke egységes és kiegyensúlyozott módon dolgozik együtt.

 

 

A Hemi-Sync® által kiváltott agyszinkronizáció egységes elmét teremt, ami optimális feltétele az emberi teljesítmény növelésének a mindennapi élet összes területén, ugyanakkor megkönnyíti az úgynevezett élménycsúcsok előállítását, vagyis azokat a megéléseket, amelyeket a program résztvevői  igen jelentős módon szokatak megtapasztalni.

 

A Hemi-Sync® egy olyan eszköz, mellyel új lehetőségek nyílnak meg új dimenziók és tapasztaltok felfedezésére, ami egy sokkal nagyobb és átfogó képet adhat Önmagadróé és általában a “valóságról”.

 

 

Hogyan működik a Hemi-Sync® technológia?


A lehető legegyszerűbb módon szemléltetjük a Hemi-Sync® technológia működését: két közeli frekvenciájú hangot hallatunk mindkét fülben. A két agyféltek integrálja ezt a két hangot, melynek eredményeképpen egy harmadik hangot hoz létre, amit binaurális ütemnek neveznénk, ami a két eredeti hang különbségét jelöli. Ez a harmadik tónus lényegében nem egy valós hang, hanem egy elektromos jel, amely csakis az agy belsejében tapasztalható, amikor mindkét agyfélteke összhangba kerül.

 

Az eredmény egy fókuszált állapot, a teljes agyi egység állapota, amit hemiszferikus szinkronizációnak vagy Hemi-Sync®-nek neveznek, ahol a két agyféltek koherens állapotban működik együtt.

A sztereó fülhallgató segítségével egy 100 Herzes hangot hallatunk az egyik fülbe, mialatt a másikba egy 104 Herz-eset. Ezt a két jelzést az agy integrálja és egy binaurális ütem lesz „hallható”, ami a két hang közötti különbség. Jelen esetben 4 Hz.

Amikor hosszabb ideig hallgatjuk a binaurális ütemeket, akkor megkezdődik az agyféltekek szinkronizációja, ami a binaurális ütem frekvenciájára hangolódik. Ezért van az, hogy a Hemi-Sync® segít önöknek különböző hangjelzéseinek párosításával, különböző tudatállapotokba eljutni.

 

Így a Hemi-Sync® használatán keresztül, az agy rendkívül könnyedén vezethető különböző tudatállapotokban.

Kutatások során kiderült, hogy az agy elektromos aktivitása változik annak megfelelően, hogy milyen tevékenységet végzünk. Például az alvó agyhullámok nagyban különböznek a teljesen ébren lévő személy agyhullámaitól. Ugyanakkor arra is fény derült, hogy egy kívánt tudatállapot előállításához a domináns agyhullámok ingerlése szükséges, mert ezek képesek egy kívánt mentális állapotot létrehozni.

Különböző hangminták vannak használva az agyhullámok frekvenciáinak megváltoztatására, hozzáférést adván olyan tudatállapotokhoz, mint a mély relaxáció, összpontosított figyelem, pihentető alvás vagy rendkívüli tudati állapotok.

 

 

Az agyhullámok aktivitásának a feltérképezése megmutatja, hogy a Hemi-Sync hangok hogyan változtatják meg az agy normális és egyben véletlenszerű tevékenységét (fenti kép),

egy sokkal koncentrikusabb és rendezettebb modellben (alsó kép) megengedvén az agy hatékonyabb használatát.

A kívánt állapot elérése érdekében, lágy hanghatások zenei aláfestéssel, szóbeli irányítással, lélegzési technikákkal és Béta, Alfa, Delta, illetve Théta binaurális ütemezésekkel vannak vegyítve.

A kiterjesztett tudatállapot elérése sokéves fegyelmezett erőfeszítést és gyakorlást igényelhet, de a Hemi-Sync®-el ez a transzcendencia csak néhány perc alatt érhető el.

A Hemi-Sync® átfedő hangminták összetett kombinációinak létrehozásával működik, melyek 16-tól akár 24 külömbüző rétegű binaurális ütemeket is tartalmaznak, így létrehozván specikfikus tudatállapotokat.

 

A Hemi-Sync® technológia használata nem kényszeríti az agyat a hemiszférikus szinkronizációra,

hanem inkább felhasználja az agy természetes képességét, hogy belépjen  eme állapotba.

Így elmondható az, hogy ezt a folyamatot mi irányitjuk, és bármikor szabadon dönthethetünk úgy, hogy elfogafjuk a technológia jótékony hatásait vagy éppen elutasítjuk azokat. A döntés a mi kezünklben van.

A Hemi-Sync® technológia segítségével megismerhetjük és felfedezhetjük a többdimenziós tudat teljes spektrumát. Fontos megjegyezni azt, hogy ha már ismerjük a Hemi-Sync® folyamatot, akkor nem feltétlenül szükséges az audió jelek folyamatos hallgatás ahhoz, hogy az egyik tudatállapotból a másikba lépjünk.

 

Elég egy gondolat vagy egy mély lélegzetvétel ahhoz, hogy megváltoztassa tudatállapotát, egy mély meditatív állapotba, vagy akár egy olyan tudatállapotba, ahol az idő nem létezik. A nem szokványos tudatállapotok elérésével,  innovatív és hatékony megoldásokat találhat a mindennapi élet problémáira.

 

 

Milyen előnyökkel jár a Hemi-Sync® technológia?


A Hemi-Sync® segíthet megtapasztalni kiterjedt szellemi, testi,

és érzelmi állapotokat úgy, hogy a vezetett meditációt, zenét, rózsaszínzajt és/vagy más hanghatásokat binaurális ütemmel keverik.

A különböző felvételek egyedi elemeit gondosan kiválasztják és beépítik a megfelelő Hemi-Sync® hangfrekvenciákba, hogy növeljék a kívánt hatást.

A Hemi-Sync® technológia több, mint 50 éves tudományos kutatással, klinikailag bizonyított számos alkalmazásban:

 

Személyes fejlődés:
– legmélyebb meditatív állapotok elérése
– szellemi fejlődés
– kibővített tudatállapotok megtapasztalása
– energiák és magasabb energiarendszerek közvetlen érzékelése
– a személyes energia mélyebb megértése
– a személyes energia ellenőrzése
– a szűk energetikai keresztmetszetek megszüntetése
– hozzáférés a tudattalan bölcsességéhez
– kommunikáció a magasabb Én-el
– érzelmi gyógyulás

 

Gyakorlati alkalmazások a mindennapi életben:
– stresszkezelés
– mély relaxáció
– az álmatlanság megszüntetése
– regeneratív alvás
– gyorsított tanulás
– koncentrációs erő növelése
– memória javítása
– kreativitás és az intuíció fejlesztése
– félelmek és a fóbiák megszüntetése
– nem kívánt magatartásformák leküzdése
– dohányzásról való leszokás
– immunrendszer erősítése
– gyógyulási és helyreállítási folyamatok felgyorsítása
– terápiás alkalmazások az autizmus, az ADHD és a pszichokonológia területén
– depressziós állapotok megszüntetése
– posztoperatív gyógyulási folyamatok
– kemoterápia és a radioterápia hatásainak javítása
– lassítja az öregedési folyamatokat

csak hogy párat felsoroljunk a Hemi-Sync® amúgy szinte végtelen gyakorlati hatásai közül.