A tanulás és a memória javítása a Hemi-Sync® segítségével

Hivatalos TMI ProgramokMagyarországon jelenleg elérhető hivatalos TMI Programok:

– A Tudat Feltárása Workshop®

* A kínálat hamarosan tovább bővül

Nicoara Iván  – TMI Magyarország akkreditált oktatója

Következő TMI Programok


Mire számíthat


Mire számíthat vasárnap délután, amikor elköszönünk egymástól? Milyen változásokat fog tapasztalni?

Nem lehet általánosítani, mindenkire más hatással van ez a két nap, de azt elmondhatjuk, hogy Február 11-én hétfőn nem úgy megy munkába, mint eddig. Olyan érzések fognak önben kavarogni, melyekkel eddig lehet nem is találkozott. Csupa pozitív gondolatok lesznek ezek, és egyre inkább ezen érzéseknek a hatalmába szeretne kerülni, elmélyülni bennük. Arra fog vágyni, hogy ezeket a gondolatokat minél többször érezhesse, hiszen új energiákat adnak számára. Persze, csak ha hagyja. Ehhez a pozitív változáshoz mi csak az utat mutatjuk meg és az eszközt adjuk. A többi fontos összetevő már csak önön múlik.


A tanulás és a memória javítása a Hemi-Sync® segítségévelAz emberek néha összekeverik a memóriát és a tanulást egymással, és ez azért lehetséges mivel szorosan kapcsolódnak egymáshoz, viszont egymástól két nagyon különböző esemény. A tanulás – a tudás vagy a készség megszerzésének cselekménye vagy folyamata, míg a memória – a benyomások, tények megőrzése és visszahívása.

Memória szükséges minden információ tárolására amit megtanulunk, és szükséges azok visszahívására. A tanulás a memóriára támaszkodik, mivel megteremti az alapot a további tudás megszerzéséhez.

Ma az információ sokkal könnyebben elérhető, mint a múltban. Az internet lehetővé tette számunkra azt, hogy szinte minden minket foglalkoztató témakörben információhoz jussunk. A technológiai fejlődés megköveteli, hogy folyamatosan új dolgokat tanuljunk meg, és új készségeket szerezzünk és fejlesszük azokat. De hogyan tudjuk a legjobb módon megtanulni és megőrizni ezt az információt, majd visszahívni a memóriánkból?

Számos kutatás végeztek arról, hogy a táplálkozás, a stresszszint alacsonyan tartása, elegendő alvás, testmozgás és agyunk tréningezése befolyásolja a tanulási és visszaemlékezési képességünket. Például egy tanulmány melyet az Észak-Amerika Radiológiai Társaságán mutatott be, arról számol be, hogy a koffein mérhető hatással van a rövid távú memóriára. Egy másik tanulmány, amelyet az Amerikai Gyermek- és serdülőkori Pszichológia Akadémia folyóiratában mutattak be, arról számol be, hogy a koffein kis mennyiségeben segíthet a gyermekek koncentrálásában és a memória és a motoros készségek fejlesztésében.

Egy másik tanulmány szerint melyet az Ohio egyetemen végeztek a légszennyezés hosszú távú kitettsége fizikai változásokhoz vezethet az agyban, valamint előidézheti és fokozhatja a tanulási és memória problémákat.

Viszont, az emberi agynak figyelemre méltó képessége van az alkalmazkodásra és a változásra. A megfelelő ingerléssel agyunk képes új idegpályákat létrehozni, képes megváltoztatni a meglévő kapcsolatokat, valamint képes alkalmazkodni és reagálni a folyamatosan változó körülményekre.

Az agy azon képessége, hogy önmagát formálja és alakítja igaz akkor is amikor tanulunk vagy memóriánkat használva visszaemlékezünk. Természetes erejét felhasználhatja új neurális kapcsolatok kifejlesztésére, amelyek növelhetik a kognitív képességeit, növelhetik az új információk megismerésének képességét és javíthatják a memóriát.

A Scientific American Mind egyik cikkében (Emily Anthes könyve alapján melynek címe – Instant Egghead Guide: The Mind) csodálatos javaslatok találhatóak az agyi erő növelésére. A már említettek mellett melyek a testmozgás, táplálkozás és koffein, két új javaslat is szerepel melyek nagyban segítik a tanulási és visszaemlékezési folyamatokat, ezek pedig a zene hallgatás és meditáció.

A Hemi-Sync® hasznosíthatóságát a tanulási környezetben különböző tanulmányok bizonyították (néhány kutatási anyag itt olvasható.) Számos Hemi-Sync® termék van, amelyek segítenek elérni egy fókuszált állapotot, segítenek a koncentrációban, valamint segítenek megtartani és visszahívni információt és emlékeket. Az agyi potenciál használatának előnye mellett a binaurális ütemek használata új idegi útvonalakat hoz létre, ami növeli a memóriát és fokozza a figyelmet. Ezeket a Hemi-Sync® termékeket itt találjátok.

A tanulást és memória javítását szolgáló eszközöket nem csak ilyen termékeken keresztül lehet elsajátítani, hanem a Monroe Intézet két napos „A tudat feltárása” workshopján is melyről több információ itt található:

https://www.hemi-sync.hu/programok/